LOGIN

Heaven Shall Burn + Trivium + TesseracT + Fit For An Autopsy

Evenement

Titel:
Heaven Shall Burn + Trivium + TesseracT + Fit For An Autopsy
Wanneer:
di, 17. januari 2023
Locatie:
013 - Tilburg,
Categorie:
Concerten
Gemaakt door
NickJWStone

Omschrijving

Op deze avond zal de grond van onze Main beven door deze ijzersterke package. Gezegend met een set agressieve riffs om U tegen te zeggen, geldt Heaven Shall Burn al jaren als een van de beste, strakste en meest geëngageerde metalcore bands uit Europa. En dat mag ook wel. Met 20 jaar en 10 albums op de teller is de band niet meer weg te denken uit de scene. 2020 zag hun laatste album ‘Of Truth and Sacrifice’ het licht en vanavond brengen deze Duitsers hun helse kabaal naar onze Main. En deze package wordt alleen maar beter. Sinds debuutalbum ‘Ascendancy’ staat Trivium garant voor een mix van thrash metal, alternative metal en metalcore met een bijzonder goed oor voor melodie. Want als Trivium iets kan, is het wel kneitergoede tunes schrijven hoor! Na hun uitverkochte show in 2017 keert de band terug naar Tilburg ter promotie van het album ‘What The Dead Men Say’. 

En dan ook nog twee fijne bands uit uiteenlopende genres als support. Djent- en prog metal-fans kunnen hun hard ophalen bij TesseracT en voor de betere deathcore kun je terecht bij Fit For An Autopsy.


Locatie

Locatie:
013 - Website
Straat:
Veemarktstraat 44
Postcode:
5038 CV
Plaats:
Tilburg
Land:
Netherlands

Omschrijving

Live concerten, dance- en clubavonden, non-pop programmering en activiteiten gericht op beginnende muzikanten, het unieke 013 in het hart van Tilburg is hét podium voor pop- en dancecultuur in de ruimste betekenis van het woord. Tien jaar na de oprichting staat 013 in Nederland op de kaart. De fusie tussen de drie Tilburgse organisaties Noorderligt, Bat Cave en MuziekKantenWinkel mag een succes worden genoemd. Behalve de drie concertzalen – Dommelsch Zaal, Kleine Zaal en Stage01 – zijn er in het pand een opnamestudio en zes oefenruimtes.

Op de golven van een levendige muziekscene in Tilburg ontstond in 1984 Noorderligt. Omdat Noorderligt met een enkele zaal voor duizend bezoekers te klein bleek voor Tilburg, kwamen de toenmalige bestuursvoorzitter en directeur begin jaren negentig een revolutionair idee: een nieuw gebouw waarin popmuziek een professionele plek zou krijgen en waarbij naast concerten en dance-activiteiten ook ruimte zou zijn voor muziekproductie en educatie. Zij wisten twee andere podia in de stad direct enthousiast te krijgen voor het idee: de Bat Cave, podium voor jongerencultuur sinds 1985 en de MuziekKantenWinkel, een vrijwilligersorganisatie die zich met oefenruimtes richt op beginnende popmuzikanten. De gemeente Tilburg ondersteunde het nieuwbouwplan van harte. Op een prominente plaats in het hartje van Tilburg werd in 1997 gestart met de nieuwbouw van het Popcluster. Op 13 november 1998 opent 013 haar deuren, een unicum in Nederland op dat moment: het eerste nieuwe gebouw voor popmuziek in het centrum van de stad. Maar wat zou de nieuwe naam worden van Stichting Popcluster? Een wedstrijd onder het personeel leverde veel namen op, maar de keuze viel gelijk op het idee van Monica Knaapen. In 2010 werd de Bat Cave verbouwd en ging verder onder de naam Stage01.