LOGIN

Machine Head

Evenement

Titel:
Machine Head
Wanneer:
ma, 7. oktober 2019
Locatie:
013 - Tilburg,
Categorie:
Concerten
Gemaakt door
NickJWStone

Omschrijving

Een van de meest krachtige en meedogenloze live bands binnen de heavy metal scene komt naar Tilburg. Hun debuutalbum ‘Burn My Eyes’ bestaat 25 jaar en daarom komt niemand minder dan Machine Head naar 013 voor een exclusieve NL-show.

Machine Head is een begrip in de wereld van de harde gitaren. Liefhebbers van strak gespeelde metal weten al sinds de oprichting in 1991 van deze eigengereide groep uit Oakland dat ze van roestvrij metaal is gemaakt. Het iconische en verbluffende debuutalbum ‘Burn My Eyes’ uit 1994 katapulteert Flynn & co. meteen naar de eredivisie van de metal. Inmiddels heeft de band een hoop albums uitgebracht waaronder ‘Unto The Locust’, ‘The Blackening’ en het meest recente ‘Catharsis’, dat in 2018 uitkwam. Door de jaren heen hebben ze ook de nodige hitjes gescoord met tracks als ‘Is There Anybody out There?’, ‘Locust’ én ‘Davidian’. 

Vanavond neemt de Californische metalmachine je mee terug naar 1994, verwacht tracks uit  ‘Burn My Eyes’ met Chris Kontos en Logan Mader aangevuld met andere werken uit hun gehele oeuvre. Dit is een avond die je als metal-liefhebber niet mag missen.


Locatie

Locatie:
013 - Website
Straat:
Veemarktstraat 44
Postcode:
5038 CV
Plaats:
Tilburg
Land:
Netherlands

Omschrijving

Live concerten, dance- en clubavonden, non-pop programmering en activiteiten gericht op beginnende muzikanten, het unieke 013 in het hart van Tilburg is hét podium voor pop- en dancecultuur in de ruimste betekenis van het woord. Tien jaar na de oprichting staat 013 in Nederland op de kaart. De fusie tussen de drie Tilburgse organisaties Noorderligt, Bat Cave en MuziekKantenWinkel mag een succes worden genoemd. Behalve de drie concertzalen – Dommelsch Zaal, Kleine Zaal en Stage01 – zijn er in het pand een opnamestudio en zes oefenruimtes.

Op de golven van een levendige muziekscene in Tilburg ontstond in 1984 Noorderligt. Omdat Noorderligt met een enkele zaal voor duizend bezoekers te klein bleek voor Tilburg, kwamen de toenmalige bestuursvoorzitter en directeur begin jaren negentig een revolutionair idee: een nieuw gebouw waarin popmuziek een professionele plek zou krijgen en waarbij naast concerten en dance-activiteiten ook ruimte zou zijn voor muziekproductie en educatie. Zij wisten twee andere podia in de stad direct enthousiast te krijgen voor het idee: de Bat Cave, podium voor jongerencultuur sinds 1985 en de MuziekKantenWinkel, een vrijwilligersorganisatie die zich met oefenruimtes richt op beginnende popmuzikanten. De gemeente Tilburg ondersteunde het nieuwbouwplan van harte. Op een prominente plaats in het hartje van Tilburg werd in 1997 gestart met de nieuwbouw van het Popcluster. Op 13 november 1998 opent 013 haar deuren, een unicum in Nederland op dat moment: het eerste nieuwe gebouw voor popmuziek in het centrum van de stad. Maar wat zou de nieuwe naam worden van Stichting Popcluster? Een wedstrijd onder het personeel leverde veel namen op, maar de keuze viel gelijk op het idee van Monica Knaapen. In 2010 werd de Bat Cave verbouwd en ging verder onder de naam Stage01.