LOGIN

Slipknot

Evenement

Titel:
Slipknot
Wanneer:
di, 28. januari 2020
Locatie:
Ziggo Dome - Amsterdam,
Categorie:
Concerten
Gemaakt door
NickJWStone

Omschrijving

Op dinsdag 28 januari 2020 staat Slipknot met special guest Behemoth in de Ziggo Dome!

De show in Amsterdam is onderdeel van hun Europese tournee die in het teken staat van het op 9 augustus nieuw verschenen album We Are Not Your Kind. Met nieuwe maskers, een geheel nieuwe touropzet en nieuwe muziek belooft het een geweldig concert te worden. 


Locatie

Locatie:
Ziggo Dome - Website
Straat:
De Passage 100
Postcode:
1101 AX
Plaats:
Amsterdam
Land:
Netherlands

Omschrijving

Ziggo Dome is een strak vormgegeven 'Black Box' van ongeveer 90 bij 90 meter met een hoogte van 30 meter. De zaalcapaciteit is 17.000 bezoekers. Een qua grootte vergelijkbare concertzaal is de 02 Arena in Londen.

Van de stoelen tot aan het plafond is de concertzaal akoestisch ingericht. Bij het verticale gedeelte van de tribune zitten bijvoorbeeld openingen van 20 centimeter bij iedere rij, waar akoestische panelen tegenaan zijn geplaatst. Bekleding van de stoelen komt uit de automotive industrie; de muren en het plafond zijn voorzien van akoestische panelen die het geluid absorberen. 

De tribunerijen meten bij elkaar vijf kilometer, bierleidingen twee kilometer en barblad 450 meter. Aan de gevel hangen 120.000 leds, waarvoor de energie wordt opgewekt door de Ziggo Dome windmolen. Boven het podium kan een gewicht hangen van 100 ton.