LOGIN

Battalion 1944 - Nieuwe WWII shooter

Geschreven door NickJWStone. Gepost in Games

Bulkhead Interactive is een Kickstarter-campagne begonnen voor zijn game Battalion 1944. De ontwikkelaars willen samen met de community een game ontwerpen, die de klassieke Tweede Wereldoorlog-shooter moet terugbrengen.

Met Battalion 1944 wil Bulkhead het Tweede Wereldoorlog-genre nieuw leven inblazen en de klassieke multiplayer-shooter terugbrengen. De game is dan ook gebaseerd op de klassieke Tweede Wereldoorlog-shooters zoals de Medal of Honor-serie en de oudere Call of Duty-games. Battalion 1944 moet op deze games gaan lijken, maar dan met moderne technieken. Zo maakt Bulkhead voor de game gebruik van de Unreal Engine 4.

Volgens de studio is het bijna tien jaar gelden dat er een echte WO II-multiplayergame is uitgekomen met een focus op skills en en competitie. Verder moet de game diverse gamemodes, high-end graphics en lan-ondersteuning gaan bieden. De studio spreekt zijn onvrede uit over de grote ontwikkelaars omdat zij 'meer bezig zijn met het maken van vermoeiende progressiesystemen die spelers sterke items geven terwijl hun hand wordt vastgehouden'.

Bulkhead Interactive bestaat uit twee bedrijven, Deco Digital en Bevel Studios. In samenwerking heeft het team eerder al Pneuma: Breath of Life uitgebracht. De studio denkt ongeveer 200.000 pond nodig te hebben, omgerekend ongeveer 265.000 euro. De helft hiervan willen ze ophalen met de Kickstarter-campagne. De rest van het geld wordt door de bedrijven zelf geleverd.

Op moment van schrijven is er omgerekend al bijna 60,000 euro belooft via Kickstarter. Het bedrijf wist dit op te halen binnen 24 uur na openen van de campagne, die loopt tot 3 maart. De game staat gepland om in mei 2017 uit te komen op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Op dit moment kan er met een donatie van omgerekend 20 euro nog een volledige Steam-key bemachtigd worden, bij release zal de game het dubbele kosten.