LOGIN

Battlefield 4: 'Death Shield'-bug

Geschreven door NickJWStone. Gepost in Games

In Battlefield 4 is een bug ontdekt waardoor er een onzichtbaar, onverwoestbaar schild in de spelwereld verschijnt. Als een speler is neergeschoten, blijft zijn hitbox overeind staan. Andere spelers kunnen zich daar weer achter verschansen, waardoor ze geen schade kunnen oplopen.

De bug werd ontdekt door YouTube-gebruiker JackFrags. Tijdens opnamen van een van zijn video's liep hij de bug tegen het lijf. In zijn video geeft hij een samenvatting van zijn bevindingen. Een speler die neergeschoten is, maar nog wel met een defibrillator gereanimeerd kan worden, werpt een onzichtbaar, ondoordringbaar schild op. Waarschijnlijk komt dit doordat dehitbox, het onzichtbare oppervlak waarop een speler door projectielen geraakt kan worden, niet tegelijk met de neergeschoten speler op de grond valt. Het resultaat is een onzichtbaar scherm dat granaten en zelfs tankpatronen weerstaat. Als een speler niet meer te reanimeren is, verdwijnt de hitbox wel. Een medewerker van DICE stelt dat de ontwikkelaar naar de zaak aan het kijken is.

Het is niet de eerste bug waarmee Battlefield 4 te maken heeft. Sinds de release klagen gamers onder andere over de hoeveelheid lag waarmee ze te maken hebben bij drukbezette servers. Ontwikkelaar DICE heeft in het verleden aangegeven verdere contentuitbreidingen op de lange baan te schuiven, totdat alle technische problemen met de game zijn opgelost. Spelers klagen echter nog steeds over de bugs terwijl dlc-pakketten gewoon worden uitgebracht.