LOGIN

Battlefield 4: Naval Strike uitgebracht

Geschreven door NickJWStone. Gepost in Games

De Windows-versie van de Naval Strike-uitbreiding voor Battlefield 4 is na een week uitstel alsnog uitgebracht. De dlc was oorspronkelijk uitgesteld tot begin april, maar voor Battlefield 4 Premium-leden is de Windows-versie nu al beschikbaar.

Naval Strike

Onlangs kondigde Digital Illusions CE aan dat er technische problemen ontdekt waren bij de Xbox One- en Windows-versies van Naval Strike, waardoor de Zweedse studio zich genoodzaakt voelde om de release van de dlc voor die twee platformen uit te stellen. "Kwaliteit is de eerste prioriteit," stelde de ontwikkelaar. Hoewel in dat bericht gemeld werd dat de twee versies van de dlc pas begin april uit zouden komen, is DICE nu blijkbaar al klaar met de nodige aanpassingen. De Xbox One-versie was vanaf donderdag 27 maart beschikbaar. De versie voor Windows-versie is inmiddels ook verkrijgbaar, zo wordt er geschreven op de Battlefield 4-blog.

Battlefield 4: Naval Strike bevat vier nieuwe maps en een nieuwe gamemode genaamd Carrier Assault. Die gamemode is geïnspireerd op de Titan-gamemode uit Battlefield 2142. Spelers vechten om een aantal eilanden waarop control points te vinden zijn. Bij ieder control point staat een raketinstallatie die automatisch ingezet wordt om het vliegdekschip van het vijandige team te beschieten. Wanneer genoeg schade aan een vliegdekschip is aangericht, kunnen spelers het schip binnendringen om het van binnenuit verder te vernietigen. Simpelweg de raketten het werk laten doen, is ook een optie. Battlefield 4: Naval Strike is per direct beschikbaar voor Premium-leden op de Xbox 360 en One, PlayStation 3 en 4, en Windows. Voor mensen die geen Premium-abonnement hebben, is het wachten tot 8 april. Voor de Xbox One- en Windows-versie is het door de vertraging echter wachten tot respectievelijk 10 en 14 april.